Centrope Česko - Liblice 2014

21.06.2014 00:00

Jak je zvykem Centrope Česka organizuje rodina Valenzova z týmů Varanů (KV). Ani tentokrát tomu nebylo jinak. Početná rodinka se neustále rozrůstá, a tak o pomocné ruce není nouze. Pro letošek si organizátoři vybrali pro konání opět zámecké zahrady, tentokráte zámečku v Liblicích. A opět nezklamali. Krásné zahrady, slunečné počasí, skvělá organizace a chutné občerstvení slibovali příjemný turnaj. 

Naše barvy hájilo hned 5 družstev. Kromě českých družstev přijela i zahraniční; z Polska, Maďarska, Slovenska, Německa, Slovinska a Francie. Celkem se zúčastnilo 81 týmů. Na začátku turnaje nás čekalo příjemné překvapení. Jedním z hráčů francouzského týmu byl trenér kambodžské reprezentace žen, se kterým se naše děvčata setkala v Montaubanu. Nejen, že si na ně pamatoval, ale ještě přivezl každé fotku s jeho týmem. Bohužel jazyková bariéra zapracovala, a tak komunikace probíhala jen "rukama, nohama". 

A nyní již k turnaji. Na hráče čekalo 5 kol švýcarským systémem. Nejlépe se dařilo týmu ve složení Bára M., Olda M. a Pavel K. 4 výhry z pěti zápasů jim zajistily postup do šestnáctky. Dál se jim však postoupit nepodařilo. Skončili tak na 16. místě. 

Ostatní týmy si rozhodli pro doprovodný turnaj. Tříkolovým "švýcarem" nejlépe prošli Ježci s Martinem H. Bohužel ani 3 vyhrané zápasy jim nestačily na první příčku a skončili druzí.

Další umístění v hlavním turnaji:

Iveta H., Dorka H. a Iva J. - 20. místo

Lenka N., Vladimír V. a Martin T. - 61. místo

Jirka J. st, Jirka J. ml. a Martin H. st - 77. místo

Honza H. s juniory Martinem H. ml. a Honzou J. - 78. místo