Centrope Polsko 2014

24.05.2014 00:00

Jako každý rok se hráči vydaly reprezentovat klub do Polska. Letos jsme opět zavítali do Wroclawi. Zdejší park se sochou F.Chopina dobře známe. Podle dávné historky mu naši hráči přezdívají Koperník. Při jedné návštěvě totiž L.Škoda prohlásil: "Támhle je ňákej Koperník." po chvilce... "Houby Koperník, byl jsem se tam podívat a je to prý nějaký Chopin (čti chopin)".

Počasí vypadalo slibně, i když předpovědi tomu nenasvědčovali. Potvrdilo se to již při zahájení, kdy se spustil déšť. Za chvilku se opět objevilo sluníčko. Toto aprílové počasí nás provázelo celým turnajem. 

Celkem 17 hráčů bojovalo o vítězství. Terén byl jako vždy náročný. Ze začátku tvrdý a rychlý, po deštích pak rozbahněný. Během 5-ti kol "švýcara" se hráčům vedlo někdy lépe, někdy hůře. Postup se podařil pouze jednomu týmu - Pavlovi K., Oldovi M, Martinovi T. a Báře M., která hostovala ve složeném týmu s V.Slobodovou (POP Praha) a P.Maškem (1.KPK Vrchlabí). Ostatní hráči odjížděli domů. Nikdo nebyl spokojený se svým výkonem. Pánové však měli už jiné myšlenky... hokejový zápas MS Česko - Finsko. Stolínské trio se chystalo k utkání s dalším složeným týmem Koreš st., Netušil R. a Habásko M. Habásko se před utkáním rouhnul: "Alespoň kluci uvidíte konec hokeje." Odpověděl mu Jirka J.: "To máš blbý, ty po vyřazení neuvidíš ani poslední třetinu." A tak se také stalo. Naše trio postoupilo do šestnáctky. Bohužel to samé neplatilo pro Báru. Ta se s turnajem rozloučila na 32. místě. Pánové postupovali dále a dařilo se jim. V turnaji se zastavili těsně pod nejvyššími příčkami. Skončili na krásném 4. místě. 

Další umístění: 

Vladimír V., Pavel V., Lenka N. - 43. místo 

Iveta H., Dorka H., Lukáš J. - 47. místo

Jirka J. st., Jirka J. ml., Martin H. st. - 50. místo

Jirka J. nejml. - 56. místo (hostování s P.Šmídem, Valčíkem J. - Aura Havl.Brod)

Iva J., Martin H. ml., Honza J. - 65. místo